På min blogg har jag tänkt att försöka belysa vardagslivet och dess innebörd och mening.. episoder ur det verkliga livet genom min personliga övertygelse mer än att försöka bevisa något. Det får komma rakt ur hjärtat…

Ett rikt liv

Ibland avundas jag mina ungdomar. De lever i en underbar tid med alla sina livsmöjligheter oförbrukade. Vart gick åren, timmarna, minuterna som var så många?

Vi har bara detta enda liv så vitt vi kan föreställa oss, allt annat ligger i dunkel glömska bakom slöjor i tillvarons hemlighet. Kanske har vi i själva verket tio liv eller varför inte hundra liv till vårt förfogande, ändå har vi inte råd att slarva bort ett enda. Livet måste levas i full kraft, så helt och så rikt som möjligt.

Vi möter ibland äkta människor som har som ett ljusskimmer omkring sig. Det strålar ut andlig kraft och värdighet. Nästan alltid har deras livskänsla en Gudstro som slår vakt om deras värdighet och höghet som om de vore av ädel börd. Det står bakom dessa människor en gudomlig godhetens vilja. Det är högst besynnerligt invänder man för sig själv. Det verkar som om Gud har en alldeles speciell uppgift för dem som om Skaparen har sträckt ut sin starka hand så att de strålar så där klart. Jag vet att en del  blir förargade och protesterar och säger att det är bara för att de är sådana där religiösa tråkmånsar..men det är inte hela sanningen.

Det är min fasta övertygelse och en del av min livserfarenhet som säger att vi alla kan få en mer harmonisk utveckling av våra själsliga anlag och krafter. Om vi strävar mot en ökad andlig hälsa, hjälp till godhet och gemenskap med vår högre makt kommer vi så småningom till klarhet över vårt eget livsideal och hittar vägen till hjärtats och karaktärens sundhet. Andlighet har egentligen ingen religiös betydelse trots detta går det inte att förneka att den heliga skrift som är Bibeln är en del utav världslitteraturen. Jag har en annan bibel som ger mig min vägledning och bildning. Den kallas för ”Stora Boken” och handlar om hur tusentals män och kvinnor tillfrisknat från en fysisk och själslig sjukdom som kallas alkoholism. Den hör utan rangordning och under alla förhållanden till den allra viktigaste för just mig. När livets vredgade vågor hotade att slå mig över huvudet gav den mig hopp och ett solglitter över upprörda , svallande djup.. En befrielse från…och en lösning och en befrielse till en gemenskap. Avgörandet var vissheten, att det gamla var förgånget och att något nytt hade kommit för att stanna. Att det bar om jag bara bekände och släppte kontrollen. Livet har i sina skeenden olika färger och nyanser. Jag ser inte längre allting i svart och vitt.  Jag säger inte att jag sitter inne med sanningen eller svaren och gör inget anspråk på fullständighet men så fungerar livet för mig. Jag har lärt mig att leva med en annan livsrythm och livsstämning nu för tiden. I förvissning om att Gud har en helig, god vilja och avsikt med var och en av oss, att han menar väl  med oss alla och en var. Avslutar med Fredrika Bremer bevingade ord; ”Jag är lätt som en fjäder i Guds godhets vinge”.

Ber om mod att tro

Elisabeth

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

Ellenagneta's Blog

Just another WordPress.com weblog

Insikter's blogg

För dig som vågar tänka nya tankar

A Good Life

Dream big. Work hard. Give thanks. Give back.

Theme Showcase

Find the perfect theme for your blog.

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: