På min blogg har jag tänkt att försöka belysa vardagslivet och dess innebörd och mening.. episoder ur det verkliga livet genom min personliga övertygelse mer än att försöka bevisa något. Det får komma rakt ur hjärtat…

Alla människor är beroende av naturliga relationer, för att få stöd, näring, vägledning och kärlek för att kunna växa både emotionellt och andligt.dansar

De här behoven får vi tillfredsställda genom vår familj och våra vänner, en andlig Högre makt och ett sammanhang där vi kan känna en social gemenskap och värme tillsammans med andra.

Alla människor längtar efter en emotionell mening med livet och ofta handlar det om en längtan efter närhet, kärlek och intimitet.

Ett starkt behov av mänsklig kontakt…

emigrationVi har så starka behov av bekräftelse, tillfredsställelse, välbefinnande och upprymdhet.

Det finns hos oss alla en normal önskan om att klara oss genom livet, med största möjliga välbefinnande och med minsta möjliga obehag.

Vi jagar så förtvivlat efter lyckan, men ser den ständigt försvinna ut ur vår knutna hand.

 

I avsaknaden av äkta kärlek och glädje skapar vi oss istället en illusion av lycka och harmoni, kontroll och fullkomlighet.ballong

I vår förtvivlan börjar vi kanske fly från verkligheten genom att känslomässigt använda oss utav andra substitut som; alkohol, mat, spelande, överdriven självfixering, droger/ självmedicinering, besatta sexuella utlevelser osv.

Det kan i sin tur skapa tvångstankar, skuldkänslor, självförakt, skam och självhat. Kanske börjar vi isolera oss från andra människor och våra relationer blir lidande i takt med vår ökade kontrollförlust.bok

Det gemensamma består i ett okontrollerat och planlöst sökande efter helhet, lycka och frid, trots att ingen av oss kommer undan vare sig smärta, förluster eller motgångar.

Det är istället hur vi förhåller oss till våra livsproblem som i slutändan blir avgörande och utslagsgivande.

Vad är då äkta kärlek och glädje?liten buddaOm jag ber Gud om tålamod med att förstå det! Kommer Gud ge mig tålamod då? Eller ger han mig istället möjlighet att utöva tålamod?

Om jag ber Gud om mod att våga leva livet frimodigt och starkt…

Kommer Gud ge mig mod då?

Eller kommer han att ge mig möjlighet att få vara modig?

Först när jag bad Gud att skona min familj så att vi äntligen kunde få komma till ro och bli lyckligare förstod jag vidden av själva tilliten i tron.

Gud tänkte inte överösa oss med omsorg, varma, mjuka känslor inlindade i bomull. Han gav oss istället nåden och möjligheten att lära oss älska varandra öppet och frimodigt.snäckaDessa insikter trängde djupt in i min själ och jag började förstå vad livet egentligen handlar om;

De saker vi värderar högst är de vi får genom erfarenhet, det vill säga möjligheten, arbetet och ansträngningen av att utveckla egenskaper som tålamod, mod och kärlek.

Egenskaper som måste ges tid att växa när möjligheterna finns där.

Kärleken kan inte leva för sin egen skull.stjärnor

Det som betyder något och som gör den levande är att vi får möjlighet att visa varandra kärlek och att lyfta varandra att uppnå den känslomässiga och andliga tillväxten. Vi lär oss att utveckla nära relationer till vår omgivning och vi övar oss i tilltro och tillit som stärker vår självkänsla och självrespekt. Relationer som grundas på givande istället för på tagande skapar självaktning och andligt växande.

Tillfrisknandet och början till en inre förändring startar genom ärlighet och uppriktighet. Förhållandet till andra människor kommer bara att bli bättre och ersätts efterhand av sunda och friska relationer som växer sig allt starkare.

Ärlighet skapar tillit och tillit skapar trygghet och trygghet är en nödvändighet.

Om vi utvecklar tillit så slipper vi relationer som består av kamp och rädsla, även när det gäller relationen till oss själva.

En sund relation innehåller, förutom känslomässig tillfredsställelse, respekt, stöd och acceptans.

Tillfrisknandet handlar om att ta ansvar för sina egna val och handlingar.

Elisabeth Nyberg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

Ellenagneta's Blog

Just another WordPress.com weblog

Tillfrisknande.com

Om nåden att få leva ett autentiskt liv tillsammans med Gud.

BrandingSpirit's Blog

Med glöden i behåll

Insikter's blogg

För dig som vågar tänka nya tankar

A Good Life

Dream big. Work hard. Give thanks. Give back.

Theme Showcase

Find the perfect theme for your blog.

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggare gillar detta: